ΔΡΑΜΑΣ
   
                   1ο ΕΠΑΛ Δράμας - 1st EPAL of DRAMA
 
 
 
 

 2005-06____2006-07_____2007-08____2008-09____2010-11____2011-12_____2012-13_____2013-14_____2014-15_____2015-16
 
 
Εκδηλώσεις - Νέα 2009-2010

 

Επιμόρφωση στην KNX/EIB

Εκδήλωση λήξης μαθημάτων

Παρέλαση 25-3-2010

Σχολική Γιορτή 24-3-2010

Εκδρομή της Β' τάξης στο φαλακρό

Πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας

Αποκλεισμός ποδοσφαιρικής ομάδας

Συνέχεια με νίκη για την ομάδα ποδοσφαίρου

Αγώνες τοξοβολίας Μακεδονίας -
Θράκης

Επαρχιακό πρωτάθλημα τοξοβολίας

 

Πρωταθλήτρια η ομάδα ποδοσφαίρου

 

Διάκριση για μαθητή μας στα 4000m

 

3η νίκη για την ομάδα ποδοσφαίρου

 

Γιορτή 17-11-09

 

2η νίκη για την ομάδα ποδοσφαίρου

 

Σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ

 

Νίκη για την ομάδα ποδοσφαίρου

 

Παρέλαση 28-10-09

 

Σχολική γιορτή 27-10-09

 

Άφιξή Ολυμπιακής Φλόγας στη
Δράμα

 

Διάκριση Μαθητών σε Αγώνες
Τοξοβολίας

 

Έναρξη σχ. χρονιάς - Αγιασμός

 

Επιμόρφωση στην τεχνική KNX/EIB

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινητικότητας Leonardo της ευρωπαϊκής ένωσης την περίοδο 5/7/2010 – 10/7/2010 στο κέντρο κατάρτισης της εταιρείας Siemens στο Regensburg της Γερμανίας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την επιμόρφωση – κατάρτιση 8 καθηγητών του σχολείου μας μαζί με εκπαιδευτικούς της Σιβιτανίδιου Σχολής στην σύγχρονη τεχνική ηλεκτρικής εγκατάστασης KNX/EIB (European Installation Bus).
Η τεχνική KNX/EIB αποσκοπεί στην δημιουργία έξυπνων και λειτουργικών κτιρίων και συμβάλει σε περισσότερη άνεση και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ή εργασίας, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ασφάλεια, αλλά και στην ολοκληρωμένη διαχείριση των ηλεκτρικών στα σύγχρονα κτίρια. Η ποιότητα φωτισμού, η ελεγχόμενη σκίαση, η θερμική άνεση, το υγιές περιβάλλον, οι τοπικοί και τηλεφωνικοί τηλεχειρισμοί, οι ενδείξεις και ο κεντρικός έλεγχος μέσω οθονών αφής και LCD είναι το αποτέλεσμα της τεχνικής αυτής στα σύγχρονα επαγγελματικά κτίρια και στις κατοικίες.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Εκδήλωση λήξης μαθημάτων

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11/5/2010 για τη λήξη των μαθημάτων σε συνεργασία με το 2 ΕΠΑΛ στο προαύλιο χώρο του συγκροτήματος. Η εκδήλωση περιλάμβανε αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Μετά τη ολοκλήρωση των αγώνων ακολούθησε μουσική συναυλία με μοντέρνους αλλά και παραδοσιακούς χορούς από συγκρότημα μαθητών μας. Η εκδήλωση σλτέφθηκε με επιτυχία με τη συμμετοχή των μαθητών μας και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

Συμμετοχή 1ου ΕΠΑΛ στην παρέλαση της 25-3-2010

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Σχολική Γιορτή 24-3-2010

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Εκδρομή της B’ τάξης στο χιονοδρομικό κέντρο του φαλακρού

Στις 5-3-2010 τρία τμήματα της Β’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο του φαλακρού.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Διάκριση μαθητών μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκε στις 28-2-2010 στο κλειστό γυμναστήριο βαρέων αθλημάτων στο Άνω Λιόσια, ο σκοπευτικός όμιλος Δράμας συμμετείχε με 15 αθλητές του συνολικά εκ των οποίων διακρίθηκαν οι μαθητές μας:
Γκαλέντζος Δημήτριος – 2η θέση στο ατομικό στην κατηγορία των Ν. Ανδρών και 2η θέση στο ομαδικό στην ίδια κατηγορία.
Τουγκελίδης Ιωάννης - 9η θέση στο ατομικό των Ν. Ανδρών κα 2η θέση στο ομαδικό
Μανομενίδης Ελευθέριος - 7η θέση στην κατηγορία εφήβων
Παπαδόπουλος Βασίλης - 6η  θέση στου εφήβους και 2η θέση στο ομαδικό.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Ήττα και αποκλεισμός της ποδοσφαιρικής ομάδας

Μετά από ένα δυνατό και αμφίρροπο αγώνα η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας ηττήθηκε από την αντίστοιχη ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης με τελικό σκορ 2-1. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος στις 9-2-2010 στο γήπεδο Χωριστής με τον αγωνιστικό χώρο να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το 1ο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ, ενώ στο δεύτερο προηγήθηκε το ΓΕΛ Ξάνθης και ισοφάρισε η ομάδα μας με τον Πεντεζίδη. Στη συνέχεια το ΓΕΛ Ξάνθης πέτυχε δεύτερο γκολ με κτύπημα πέναλτι. Λίγο πριν την λήξη του αγώνα η ομάδα μας έχασε μεγάλη ευκαιρία με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι μετά από δυνατό σουτ.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Νέα νίκη και πρόκριση για την ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας

Με νίκη και μέσα στην κομοτηνή με την αντίστοιχη πρωταθλήτρια ομάδα του σχολικού πρωταθλήματος του νομού ροδόπης, συνέχισε η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας. Ο αγώνας διεξήχθη στις 18-1-2010 και στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1 αλλά στα πέναλτυ επικράτησε τελικά η ομάδας μας. Η νίκη αυτή της επιτρέπει να συνεχίσει του αγώνες με σκοπό να φτάσει στο τελικό γύρο.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Διάκριση μαθητών στο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Μακεδονίας - Θράκης

Στο πρωτάθλημα τοξοβολίας Μακεδονίας Θράκης που πραγματοποιήθηκε στις 12-13/12/09 στο δημοτικό γυμναστήριο της Σταυρούπολης ο μαθητής μας Γκαλέντζος Δημήτριος κατέκτησε την 1η θέση καθώς και το όριο για την Εθνική Ομάδα και ο Σακελάρης Χαράλαμπος την 2η θέση στην κατηγορία των εφήβων.

Στους παίδες ο Παπαδόπουλος Βασίλειος κατέκτησε την 1η θέση και Μανομενίδης Ελευθέριος την 2η θέση.

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Διάκριση μαθητών στο Επαρχιακό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στην Πάτρα

Στο επαρχιακό πρωτάθλημα τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκε στις 5-6/12/09 στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο της Πάτρας οι ακόλουθοι μαθητές μας διακρίθηκαν: Ο Γκαλέντζος Δημήτριος κατέκτησε την 2η θέση, ο Σακελάρης Χαράλαμπος την 3η θέση και ο Τουγκελίδης Ιωάννης την 4η θέση. Η ομάδα της Δράμας απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος.

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Πρωταθλήτρια η ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ

Στις 30-11-2009 στο γήπεδο της Δόξης  η σχολική  ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του Νομού Δράμας νικώντας στον τελικό την ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Δράμας.

Παρά την σαφή υπεροχή της ομάδας μας ο  αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος χωρίς γκολ . Στην διαδικασία των πέναλτι όμως η ομάδα μας επικράτησε με 4-2.

Μετά το τέλος του αγώνα ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Παπάζογλου Μιχάλης μαζί με τον προϊστάμενο του γραφείου φυσικής αγωγής κ. Ακριτίδη Σπύρο απέμειναν τα μετάλλια στους νικητές, ενώ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κύρτσης Αστυάναξ απέμεινε το κύπελλο στη νικήτρια ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Διάκριση για μαθητή μας σε αγώνα ανωμάλου δρόμου

Στο σχολικό αγώνα 4000m ανωμάλου δρόμου που διεξήχθη στις 28-11-2009 στο Ιππόδρομο Δοξάτου, ο μαθητής Παναγιωτίδης Παύλος του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας τερμάτισε στην 3η θέση. Ο αγώνας διεξήχθη 10:20 το πρωί  του Σαββάτου και ο χρόνος που σημείωσε ο μαθητής μας είναι 13 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Τρίτη νίκη για την ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ

Συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας. Αυτή την φορά αντιμετώπισε στις 23-11-2009 στο Δοξάτο την σχολική ομάδα του Γενικού Λυκείου του Δοξάτου. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε 1-1 με σκόρερ από πλευράς 1ου ΕΠΑΛ τον Μπουμπέκι Βασίλη. Έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι όπου η ομάδα μας επικράτησε με σκορ 5-4.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα μας προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει στις 30-11-2009 και ώρα 14:30 την ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Δράμας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Δόξας.

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Φωτογραφίες από τη σχολική γιορτή της 17-11-2009

 

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Δεύτερη νίκη για την ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ

Η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας αντιμετώπισε στις 16-11-2009 στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος την σχολική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Προσοτσάνης .

Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο του Αρκαδικού και η ομάδα του σχολείου μας μετά από πολύ καλή απόδοση, με γκολ του Μπουμπέκι Βασίλη  κατάφερε να υπερνικήσει το εμπόδιο του 1ου ΕΠΑΛ Προσοτσάνης.  Έτσι το τελικό αποτέλεσμα 1-0 οδήγησε την ομάδα μας στον επόμενο γύρο.

 

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ

Μετά από ενδιαφέροντα αγώνα η σχολική ομάδα μπάσκετ του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας ηττήθηκε από την αντίστοιχη ομάδα του Γενικού Λυκείου Δοξάτου με σκορ 33-48. Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος του νομού και πραγματοποιήθηκε στις 14/11/2009 στο κλειστό γυμναστήριο Κραχτίδη.

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Νίκη για την ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ

Η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας αντιμετώπισε στις 9-11-2009 στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος την σχολική ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου.

Η ομάδα του σχολείου μας παίζοντας οργανωμένα και πειθαρχημένα έλεγχε πλήρως τον ρυθμό, απειλήθηκε ελάχιστα και τελικά επικράτησε εύκολα της αντιπάλου με τελικό σκορ 5-0. Σκόραραν με δύο γκολ ο Αλεξίου Αλέξης και από ένα γκολ οι Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Μπουμπέκι Βασίλης και Τουγκελίδης Νίκος.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα μας προκρίθηκε στο επόμενο γύρο του σχολικού πρωταθλήματος.

 

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ στην παρέλαση της 28-10-09

 

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

Σχολική γιορτή 27-10-09

 

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στη Δράμα

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009 πέρασε από την πόλη μας η Ολυμπιακή Φλόγα.  Πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας στην οποία συμμετείχαν πλήθος κόσμου και μαθητές των σχολείων της πόλης μας και μεταξύ αυτών οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.

Η άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας έγινε στις 13.00 μ.μ. στο ύψος της Ταξιαρχίας, πέρασε από την οδό Πατριάρχου Διονυσίου, την οδό Εθνικής Αμύνης και τέλος κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας όπου ακολούθησε η τελετή. Η επόμενη πόλη που υποδέχθηκε την Ολυμπιακή φλόγα είναι η Θεσσαλονίκη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε την διαδρομή της 22 Οκτωβρίου 2009 από τον Ιερό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και θα καταλήξει στο Βαγκούβερ του Καναδά όπου θα διοργανωθούν το 2010 οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.



Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

Διάκριση Μαθητών 1ου ΕΠΑΛ σε Αγώνες Τοξοβολίας

Σε βαθμολογούμενο αγώνα τοξοβολίας ανοικτού χώρου απόστασης 70 μέτρων της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκε στις 17-10-2009 στην Αθήνα είχαμε σημαντικές διακρίσεις για μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν με τον σκοπευτικό όμιλο Δράμας.
Στη κατηγορία των εφήβων ήταν 1ος ο Γκαλέντζος Δημήτριος, 4ος ο Τουγκελίδης Ιωάννης και 6ος ο Σακελάρης Χαράλαμπος και στη κατηγορία Παίδων 7ος ο Τουγκελίδης Νικόλαος, 8ος ο Παπαδόπουλος Βασίλειος και 9ος ο Μανομενίδης Ελευθέριος.Ο Σκοπευτικός όμιλος Δράμας συμμετέχοντας συνολικά με 14αθλητές και αθλήτριες κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά.

 

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος κοινός αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά για τα σχολεία 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Δράμας που στεγάζονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα.
Στον αγιασμό παραβρέθηκαν οι διευθυντές των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Χρήστος Τελλίδης και όλοι οι μαθητές των σχολείων.

 

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας