ΔΡΑΜΑΣ
   
                   1ο ΕΠΑΛ Δράμας - 1st EPAL of DRAMA ---------- Ελληνικά - English version
 
 
 
2005-06____2006-07_____2007-08_____2008-09_____2009-10_____2010-11_____2011-12_____2012-13 _____2013-14_____ 2014-15
Εκδηλώσεις - Νέα 2015-2016

Βράβευση μαθητών ΕΠΑΛ Δράμας

Πρώτες βοήθειες στο σχολείο

Απουσίες λόγω εποχικής γρίπης

Εξεταστέα ύλη ΕΠΑΛ

Πρόγραμμα εξετάσεων

Ενδεικτική ύλη Β' & Γ' ΕΠΑΛ

Τροποποίηση ύλης πανελ. ΕΠΑΛ

Εκδρομή στη Κομοτηνή

Διαχείριση Σχολικής Τάξης

Επίσκεψη στη KLEEMANN

Επίσκεψη Γυμνασίων

Εκδήλωση Επετείου 25ης Μαρτίου

Πρόγραμμα Πανελλαδικών 2016

Προγράμματα Σπουδών Ηλεκτ/γων

Δημοσιότητα Υποστηρικτικών

Κοπή Πίτας 1ου ΕΠΑΛ

Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Διαχείριση ύλης Μαθημάτων Μηχαν.

Οδηγίες πληροφορικής γεν. παιδείας ΕΠΑΛ

Επίσκεψη 3ου Γυμνασίου Δράμας

Επίσκεψη στο Φράγμα Θησαυρού

Επίσκεψη Γυμνασίου Κυργίων

Μάθημα Αγωγή Υγείας Α΄τάξης ΕΠΑΛ

Οδηγίες μαθημάτων ειδικοτήτων Β΄ τάξης

Εκδήλωση για 17 Νοέμβρη

Οδηγίες μαθημάτων Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ.

Παρέλαση Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Video Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Εκδήλωση Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Εκλογή 15μελούς Συμβουλίου

Οδηγίες μαθημάτων γενικής παιδείας ΕΠΑΛ

Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑ.Λ.

Ημέρα σχολικού Αθλητισμού

Ύλη πανελλαδικά εξεταζομένων

Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς

 

 

 

Βράβευση 1ου Ε.Κ. & 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτομίας «Quantum Spinoff 2016»

Στις 24-06-2016 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και στην αίθουσα αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους μαθητές του 1ου ΕΚ και του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο διεθνή διαγωνισμό “Quantum Spinoff 2016” που διοργάνωσε το βέλγικο Πανεπιστήμιο Katholieke Hogeschool Limburg. Η ομάδα των μαθητών του ΕΠΑΛ κατέκτησε τη 2η θέση με το έργο «Nano Hybrid Vehicle». Πρόκειται για μία εταιρεία spin-off με αντικείμενο τη σχεδίαση υβριδικών αυτοκινήτων με μηδενικούς ρύπους.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ Κιουλάνης Σπύρος, συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στο έργο και στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές των σχολείων μας για την καινοτόμο ιδέα που παρουσίασαν. Ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Σαμαράς Χρήστος έκανε μία σύντομη παρουσίαση του προγράμματος. Στην τελετή παρεβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Αργύρης ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή των επίσημων βεβαιώσεων και διπλωμάτων του διαγωνισμού στους μαθητές και τους καθηγητές.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Εκδήλωση με θέμα: Πρώτες βοήθειες στο σχολείο

Εκδήλωση με θέμα Πρώτες βοήθειες στο σχολείο πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του σχολείου μας με ομιλήτρια την κ. Σιώπη Χρυσάνθη.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Απουσίες μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης

Κατεβάστε το αρχείο:apousiesepixikigripi.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Εξεταστέα ύλη μαθημάτων Β΄ και Γ΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. σχ. έτος 2015-2016

Εξεταστέα ύλη των μαθημάτων ειδικοτήτων της Β΄ και Γ΄ τάξης Ημερησίων και της Γ΄ και Δ΄ τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο: Exetastea_yli_ton_mathimaton_eidikotiton_tis_B_kai_G_taxis_EPA.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2015-2016

Μετά τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2015-2016, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, θα ισχύσουν τα ακόλουθα για τις προαγωγικές
και απολυτήριες-πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ) της χώρας.

Κατεβάστε το αρχείο: Programma_exetaseon_sxolikoy_etoys_2015-2016.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Ενδεικτική εξεταστέα ύλη των μαθημάτων ειδικοτήτων της B΄ και Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ

Εξεταστέα ύλη των μαθημάτων ειδικοτήτων της Β΄ και Γ΄ τάξης Ημερησίων και της Γ΄ και Δ΄ τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο: YLH_EXET_EIDIKOTHT_B_G_EPAL 2016.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Τροποποιήσεις ύλης πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων ΕΠΑΛ

Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. Φ6/153685/Δ4/30-09-2015 Υ.Α. (Β΄ 2149) με θέμα: «Καθορισμός διδακτέας - εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2015-2016»

Κατεβάστε το αρχείο: tropopoihsh ylhs panel exet epal 2016.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Εκδρομή 1ου ΕΠΑΛ στην Κομοτηνή

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο καλαθοτεχνικής και το στρατιωτικό μουσείο στην Κομοτηνή πραγματοποίησε το σχολείο μας στις 19-4-2016

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Εκδήλωση 1ου ΕΠΑΛ με θέμα "Διαχείριση σχολικής τάξης¨

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 1ο ΕΠΑΛ με θέμα "Διαχείριση σχολικής τάξης". Οι Ομιλητές ήταν:

Τουτζιάρη Ιορδάνα - Ψυχολόγος

"Η ψυχολογία του εφήβου - Γονεΐκός ρόλος - Διαχείριση σχολικής τάξης"

Βέσκου Μαρία - Κοινωνική Λειτουργός

"Αντιλήψεις για την επαγγελματική εκπαίδευση - Οικοσυστηματική προσέγγιση στην τάξη"

Αναστασιάδης Αντώνης - Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

"Η ευθύνη του εκπαιδευτικού στην τάξη"

Βασιλείου Παναγιώτης - Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Δράμας

"Η γενιά των Homo zapiens - Πολλαπλή Νοημοσύνη

Στο τέλος ακολούθησε ερωτήσεις και συζήτηση.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός Τέγου Αναστασία και οργανωτική επιτροπή οι: Χατζηεσσέ Ευμορφία, Τέγου Αναστασία, Κελεσίδου Σωτηρία, Συρόγλου Αμαλία.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας KLEEMANN

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας KLEEMAN πραγματοποίησαν τα τμήματα ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών του σχολείου μας. Η KLEEMANN είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της κατασκευής και της εμπορίας Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ανελκυστήρων.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Επίσκεψη Γυμνασίων στο 1ο ΕΠΑΛ

Συνεχίζεται η επίσκεψη γυμνασίων της πόλης μας στο σχολείο μας όπου τους γίνεται ξενάγηση στου εργαστηριακούς χώρους και ενημέρωση για επαγγελματική εκπαίδευση που προσφέρουν τα ΕΠΑΛ. Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι από την επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου σε ένα από τα ηλεκτρολογικά εργαστήρια.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Σχολική Εκδήλωση Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Η εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 24 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2016

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016.

Κατεβάστε το αρχείο: panelladikes_2016.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Προγράμματα Σπουδών τομέα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών των μαθημάτων του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών των Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξεων Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

Κατεβάστε το αρχείο: programmata_spoydon-2015_16 hlektr.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Υλοποίηση προγράμματος "ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ" αρ.πρωτ. 278/27-02-2016

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 278/27-02-2016 το πρόγραμμα που υλοποιεί το σχολείο μας είνα το "ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ" το κείμενο του οποίου υπάρχει παρακάτω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΑΠ1» (MIS 446745) ΚΑΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΑΠ 6,8,9» (MIS 5000043) TOY Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020

Η Ένταξη και η Ανάπτυξη του Σχολείου για Όλους (Inclusive education) θεωρείται σε όλες τις χώρες της ΕΕ ως μία από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές προτεραιότητες και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ποιότητας και της ισότητας στην εκπαίδευση και την καλύτερη προώθηση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για μαθητές με αναπηρία και ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής.
Η παρούσα Πράξη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και κρίσιμο ζήτημα για το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή σε περιόδους οικονομικής κρίσης, που είναι  η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η υποστήριξη για επιτυχή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία, ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η Πράξη αφορά στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσω της αναδιάρθρωσης του ρόλου των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  (ΣΜΕΑΕ) και της μετατροπής τους σε Κέντρα Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), της σύστασης  Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) και της λειτουργίας των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και τη συνεχή υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών καθώς και την παραπομπή τους στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) για γνωμάτευση όταν, παρά την υποστήριξη στο σχολείο τους, συνεχίζουν να έχουν δυσκολίες μάθησης ή συμπεριφοράς ή ένταξης στο σχολικό περιβάλλον.
Ειδικότερα στοχεύει:

  • Στην ενδυνάμωση του γενικού σχολείου ώστε να λειτουργεί για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις, να διευκολύνει την πρόσβαση και συμμετοχή των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και  να προλαμβάνει τη σχολική αποτυχία και τη σχολική διαρροή.
  • Στην αλλαγή σχέσης  του γενικού σχολείου και του Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) με το ειδικό σχολείο μετατρέποντας το ειδικό σχολείο σε  κέντρο έγκαιρης υποστήριξης των γενικών σχολείων, των μαθητών τους και των οικογενειών των μαθητών της περιοχής του.
  • Στη διασφάλιση της επαρκούς στελέχωσης των Ειδικών Διεπιστημονικών Επιτροπών Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ)  και των Κέντρων Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) με στόχο την αποτελεσματικότερη διεπιστημονική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Κοπή Πίτας 1ου ΕΠΑΛ

Παρουσία του Διευθυντή κ. Βασιλείου Παναγιώτη και των καθηγητών του σχολείου το σχολείο μας έκοψε την καθιερωμένη πίτα του. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα καθηγητών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο συνάδελφος Ζαχαριάδης Γρηγόριος ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και στον οποίο προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο. Επίσης δώρα προσφέρθηκαν σε μαθητές και καθηγητές που έτυχαν το φλουρί.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας αντιμετώπισε στις 15-1-2016 στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος την σχολική ομάδα του ΓΕΛ Νευροκοπίου.
Ο αγώνας διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Δράμας όπου η ομάδα του σχολείου μας παρά την καλή της εμφάνιση ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτυ.
Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Διαχείριση ύλης Μαθημάτων Γ΄ τάξης ΕΠΑ.Λ στις Μηχανολογικές Ειδικότητες

Διαχείριση διδακτέας - εξεταστέας ύλης των Μαθημάτων Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Δ΄ τάξης Εσπερινού ΕΠΑ.Λ στις Μηχανολογικές Ειδικότητες για το σχολικό έτος 2015 – 2016 από τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ 17 Μηχανολόγων κ. Τσιμπλιαράκη Ευστάθιο.

Κατεβάστε το αρχείο: katanomi-didakteas-mixan-eid-2015-16.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Οδηγίες διδασκαλίας πληροφορικής γενικής παιδείας ΕΠΑΛ

Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων Πληροφορικής Γενικής παιδείας και των Ομάδων προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων όλων των τάξεων των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ για το σχ. έτος 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο: odigies-pliroforikis-gen-paideias-EPAL.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Επίσκεψη 3ου Γυμνασίου Δράμας

Επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας πραγματοποίησε το 3o γυμνάσιο Δράμας στις 1-12-2015 στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις κτιριακές - εργαστηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου μας και ενημερώθηκαν για τις ειδικότητες που λειτουργούν σε αυτό

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Επίσκεψη στο Φράγμα Θησαυρού

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 30-11-2015 από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών και Δομικών του σχολείου μας στις εγκαταστάσεις του υδροηλεκτρικού φράγματος Θησαυρού.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Επίσκεψη Γυμνασίου Κυργίων

Επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας πραγματοποίησε το γυμνάσιο Κυργίων στις 25-11-2015 στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις κτιριακές - εργαστηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου μας και ενημερώθηκαν για τις ειδικότητες που λειτουργούν σε αυτό.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Διευκρίνιση για μάθημα Αγωγή Υγείας Α΄τάξης ΕΠΑΛ

Διευκρίνιση για το μάθημα «Αγωγή Υγείας» της Ομάδας Προσανατολισμού Υγείας – Πρόνοιας και Αισθητικής - Κομμωτικής της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ

Κατεβάστε το αρχείο: dieykrinisi-agogi-ygeias-A-EPAL.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Οδηγίες μαθημάτων ειδικοτήτων Β΄ τάξης ΕΠΑ.Λ.

Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων της Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο: odigies-mathimaton-tomeon-eidikot.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Σχολική εκδήλωση επετείου 17ης Νοέμβρη

Δείτε φωτογραφίες από την σχολική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη 1973, που πραγματοποιήθηκε στις 17-11-2015 ημέρα Τρίτη στο σχολείο μας.

Δείτε απόσμασμα video από Σχολική Εκδήλωση Επετείου 17ης Νοέμβρη στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=L7ZRdW3NI-c&feature=youtu.be

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Οδηγίες μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. για σχ. έτος 2015-2016

Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού της Α΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο: odigies-mathimaton-A taxis EPAL.docx

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Παρέλαση Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Δείτε φωτογραφίες από την συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ στην παρέλαση της 28-10-2015 στην πόλη της Δράμας

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Απόσπασμα Εκδήλωσης Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Δείτε απόσμασμα video από Σχολική Εκδήλωση Επετείου 28ης Οκτωβρίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=s1bxf0CZc48&feature=youtu.be

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Σχολική Εκδήλωση Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Η εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Εκλογή Προεδρείου 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου

Στις 20 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση σε σώμα του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου μας.
Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο για το σχολικό έτος 2015 - 2016 είναι το εξής :

1.

Πρόεδρος

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2.

Αντιπρόεδρος

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

3.

Γραμματέας

ΠΟΤΗΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

4.

Ταμίας 

ΜΕΡΝΤΑΡΙ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 

5.

Μέλος

ΜΑΝΤΑΡΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

6.

Μέλος

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

7.

Μέλος

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

8.

Μέλος

ΛΕΚΟΒΙΤΣ ΠΑΥΛΟΣ

9.

Μέλος

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ

10.

Μέλος

ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

11.

Μέλος

ΚΥΡΣΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΔΑΜ

12.

Μέλος

ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

13.

Μέλος

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

14.

Μέλος

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ

15.

Μέλος

ΜΙΣΕΝΚΟ ΒΙΚΤΩΡΑΣ

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων γενικής παιδείας όλων των τάξεων ΕΠΑΛ σχολ. έτους 2015-2016

α. Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας των A΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο: Yli-odigies-genikis_paid-A-B-EPAL_2015-16.pdf

β. Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Επιλογής της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και των Γ΄ και Δ΄ τάξεων Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο:  Yli-odigies-genikis_paid-G-EPAL_2015-16.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Αναθέσεις μαθημάτων όλων των τάξεων των ΕΠΑ.Λ.

Οδηγίες για τις αναθέσεις μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, Τομέα και Ειδικότητα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

Κατεβάστε το αρχείο: 2015_10_14_anatheiseis_mathimaton_EPAL.pdf

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.
Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις
Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε η 5η Οκτωβρίου 2015.
Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και ενημέρωση - συζήτηση από ανθρώπους του αθλητισμού.
Φωτογραφίες απο τις δραστηριότητες του σχολείου μας:

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Διδακτέα – εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο: Yli Panelladikon Mathimaton 2015-16.docx

Εξεταστέα ύλη των μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν το 2016 με το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους Ημερήσιου ή Εσπερινού ΕΠΑ.Λ σχολικού έτους 2014-2015 και προηγούμενων ετών

Κατεβάστε το αρχείο: Yli Panelladikon Mathimaton 2015-16 - apofoitoi palaion eton.docx

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

Αγιασμός έναρξης σχ. έτους 2015-16

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκεή 11 Σεπτεμβρίου 2015 ο Αγιασμός και η επίσημη έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς για τα σχολεία 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ και Εσπερινό ΕΠΑΛ .

Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, πολιτευτές του νομού Δράμας, οι διευθυντές των σχολείων οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι μαθητές των σχολείων.

Επιστροφή στη αρχή της σελίδας

 

 

 
             
1ο ΕΠΑΛ Δράμας - 1st EPAL of DRAMA
             
1ο ΕΠΑΛ Δράμας - 1st EPAL of DRAMA 1ο ΕΠΑΛ Δράμας - 1st EPAL of DRAMA